Zwangere vrouwen

Een nieuwe levensfase

Tijdens de zwangerschap kan je je kwetsbaar voelen. Er staat je een spannende tijd te wachten met allerlei veranderingen. Ook kan het denken aan de bevalling of aan het toekomstig ouderschap voor bepaalde gedachten en gevoelens zorgen die je soms behoorlijk in de weg zitten. Anderzijds kan het zijn dat je gewoon niet goed in je vel zit door andere factoren.

Gezonde ouder, gezonde baby

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het voorkomen of verhelpen van psychische problemen tijdens de zwangerschap zorgt voor minder psychische problemen na de bevalling. Wanneer je als moeder lekker in je vel zit, zal je eerder de energie hebben om sensitief te reageren op je baby, wat goed is voor de  band tussen jou en je kind. Een goede band tussen ouder en kind zorgt voor een stevige basis voor het kind, waardoor het kind weerbaarder is en stabieler in het leven zal staan.

Kies voor jezelf en je baby!

Het verminderen van stress, angsten en depressie tijdens de zwangerschap werkt o.a. ter preventie van het ontwikkelen van een kwetsbaarheid bij de baby voor verschillende psychische stoornissen, welke tot op latere leeftijd tot uiting kunnen komen. Bij tijdige psychologische hulpverlening zijn moeder en baby dus samen geholpen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.